Kleurplaat 18 augustus 2017

kleurplaat 21 juli 2017

 

Hallo Puzzelvriend(inn)en,              

 

HET VIJFDE GEBOD

 

Heb eerbied voor je vader en je moeder, dan wordt je gezegend met een lang leven in het land dat de Heere God je geeft.

 

Hallo Puzzelvriend(inn)en,    HET ZEVENDE GEBOD
 
Vaders en moeders horen bij elkaar.  Vaders en moeders moeten voor elkaar zorgen.
 
De Heere God geeft en man en een vrouw in het huwelijk aan elkaar. Ze zijn dan met elkaar verbonden. En als je in de kerk getrouwd bent krijg je de zegen van de Heer mee. God wil niet dat we scheiden. Want je hebt beloofd er voor elkaar te zijn, in blijde dagen en verdrietige dagen, tot de dood toe. Ook in het trouwformulier staat dat wat voor God is samengebracht door de mens niet gescheiden mag worden. Als je voor elkaar kiest is dat voor een leven lang.
 
Hieronder staan verschillende mannen en vrouwen uit de bijbel. Welke man en vrouw horen bij elkaar?
 
Jozef      Rachel   Abraham     Naomi Boaz       Asnath Elimelech    Saffira David       Rebekka Zacharias    Batseba Adam       Sara Izak      Zippora Elkana     Thamar Mozes      Esther Jacob      Eva Saul     Ruth Ahasvéros    Ahinoam Juda      Hanna Jozef (onderkoning)   Elisabeth Ananias    Maria
 
 
Stuur je oplossing naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of naar: Petra Lubbertsen Potgieterstraat 6 3881 WN  Putten
 
 
Rosalie Lubbertsen heeft tien puzzels ingestuurd en kreeg een cadeaubo

 Hallo Puzzelvriend(inn)en,
 
HET ZESDE GEBOD   Je mag niemand doodslaan.
 
Dat betekent dat je iemand niet mag vermoorden. God wil niet dat we een ander van het leven beroven. Want de Heere God beslist over ons leven en wanneer we sterven.
 
Eens in het paradijs, daar was alles goed. Maar al heel gauw na het paradijs wordt er al gesproken over doodslag. Kaïn is jaloers op zijn broer Abel en slaat hem dood. Wat erg hè!
 
De puzzel van vandaag gaat over Genesis 4. Hier kun je ook de antwoorden vinden. Puzzelen jullie weer allemaal gezellig mee? 
 
1. Abels beroep is …………… 2. Kaïns beroep is ……………… 3. Zij brengen de Heere een ……….… 4. De Heere ziet Kaïns offer ………… aan. 5. Kaïn slaat Abel dood in het ………….. 6. Kaïn zegt: Ben ik mijns broeder ……… 7. Al wie Kaïn doodslaat zal …………….….. gewroken worden. 8. Kaïn gaat wonen in Nod, ten ……..… van Eden.
 
Stuur je oplossing naar:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of naar: Petra Lubbertsen Potgieterstraat 6 3881 WN  Putten
 
 
Anna Zandberg en Anneke van de Vlist hebben 10 puzzels ingestuurd en kregen een cadeaubon. Veel  plezier ermee!