Kleurplaat 17 november 2017 

 

Het tiende gebod

 

Dan zijn we alweer bij het tiende gebod gekomen: “Je mag niet jaloers zijn. Je moet geen dingen van iemand anders willen hebben.”

Volgens mij is dit gebod niet zo moeilijk om te begrijpen, maar wel moeilijk om te dóen. Want als je bij je vriendje heel mooi speelgoed ziet, dan denk je vast weleens: “Had ik ook maar zo’n mooie auto. Die wil ik ook graag hebben.” Terwijl je zelf ook heel veel mooie auto’s hebt. Maar toch ben je dan niet tevreden met wat je hebt en wil je graag iets van je vriendje hebben. Of misschien vind je wel dat je vriendinnetje heel mooie kleren heeft. Dan denk je weleens: “Had ik maar zo’n mooie jurk als zij!” De Heere God vindt het niet goed als je jaloers bent. Je moet geen dingen van iemand anders willen hebben. Je moet tevreden zijn met wat je zelf al hebt. De Heere God geeft je wat je nodig hebt en nog zoveel meer!

 

Dan hebben we nu alle Tien Geboden gehad. Over alle geboden heb ik geprobeerd jullie wat te vertellen en uit te leggen wat ze betekenen. Ik hoop, dat je er wat van geleerd hebt. De Heere Jezus heeft ons in de Bijbel ook iets geleerd over de Tien Geboden. Wil je weten wat? Lees dan de volgende keer weer het verhaal bij de kleurplaat. Graag tot dan!

 

Groetjes van Anja van den Ham,

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

kleurplaat 3 november 2017

Het negende gebod

 

We hebben alweer bijna alle tien geboden gehad, vandaag is het negende gebod aan de beurt: “Je mag niet liegen.”

Als je liegt, of we noemen het ook wel ‘jokken’, dan zeg je iets wat niet waar is. Dat vindt de Heere God heel erg, als je dat doet. Hij vindt het heel belangrijk, dat alles wat je zegt echt waar is. In de Bijbel lezen we ook verhalen over dat mensen liegen. Bijvoorbeeld in het verhaal van Jakob en Ezau. 

 

Jakob doet net alsof hij zijn broer is, want Ezau zal van zijn vader de belangrijkste zegen krijgen. De vader van Jakob en Ezau is blind, dus hij kan niet zien of het Jakob of Ezau is die bij hem komt. Jakob heeft een velletje van een geitje op z’n arm gedaan, zodat het net lijkt of hij net zoveel haar op z’n armen heeft als z’n broer. Als zijn vader dan voelt of het Ezau is lijkt het net echt. En de moeder van Jakob en Ezau helpt hem, want zij maakt vleesklaar op dezelfde manier als Ezau het altijd doet. Samen houden ze vader Izak voor de gek. Ze liegen tegen hem! Dat vond de Heere God heel erg! 

 

Jok jij ook weleens? Misschien vraagt mama wel eens: “Wie heeft er met vieze schoenen door de kamer gelopen?” En jij hebt dat gedaan, maar je bent bang dat mama boos op je wordt. En dan zeg je zomaar: “Ik niet hoor!” Dat is jokken hoor, dat mag niet. Probeer maar altijd eerlijk te zijn en geen dingen te zeggen die niet waar zijn. Er is ook een liedje over. Ken jij het ook?

 

Eerlijk is eerlijk

Jokken is verkeerd

Eerlijk is eerlijk

Heb jij dat ook geleerd?

Een heel klein mini-leugentje

Dat valt je niet zo op!

Maar zie je het van heel dichtbij,

Dan is ’t een grote flop!

 
 

Groeten van Anja van den Ham,

Steven Kraaijstraat 20,

Tel. 361188,Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 Kleurplaat 18 augustus 2017

kleurplaat 21 juli 2017

 Hallo Puzzelvriend(inn)en,
 
HET TIENDE GEBOD
 
Je mag niet jaloers zijn. Je moet geen dingen van iemand anders willen hebben.
 
Als je jaloers bent dan verlang je eigenlijk naar iets wat van een ander is. En het is soms best moeilijk om niet jaloers zijn. Want we vinden al gauw dat de ander iets veel beter kan, of iets heeft wat net wat mooier is dan dat van jezelf.  Maar wat verlang jij eigenlijk?  Want op de wereld die God gemaakt heeft, is genoeg voor iedereen.   Zorg er maar voor om niet jaloers te zijn op anderen.   Geniet maar van alles wat je hebt gekregen, en wees er blij mee.
 
 
Het lijkt wel een vreemde taal de puzzel van deze keer. Maar je kunt hem heel gemakkelijk ontcijferen. Alles staat een letter terug in het alfabet.  Probeer de puzzel maar een stuur het antwoord naar me toe.
 
Eju * jt * njko * wfsmbohfo * v * qsjkafo * iffs
 
Nfu * njko * ifmf * ibsu * bbocje * jl * v
 
Bm * xbu * cjoofo * jo * njk * jt * wfsmbohu * obbs * v
 
Bmmft * xbu * jl * wjoefo * xjm * jt * jo * v
 
a = z   b = a   c = b  
d = c e = d  f = e
g = f h = g i = h
j = i k = j l = k
m = l n = m o = n
p = o q = p r = q
s = r t = s u = t
v = u w = v x = w
y = x z = y
 
 
Stuur je oplossing naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of naar: Petra Lubbertsen Potgieterstraat 6 3881 WN  Putten
 
Daniëlle van der Vlist heeft 10 puzzels ingestuurd en kreeg een cadeaubon. Zoek je iets moois uit?

Hallo Puzzelvriend(inn)en,              

 

HET VIJFDE GEBOD

 

Heb eerbied voor je vader en je moeder, dan wordt je gezegend met een lang leven in het land dat de Heere God je geeft.

 

Hallo Puzzelvriend(inn)en,    HET ZEVENDE GEBOD
 
Vaders en moeders horen bij elkaar.  Vaders en moeders moeten voor elkaar zorgen.
 
De Heere God geeft en man en een vrouw in het huwelijk aan elkaar. Ze zijn dan met elkaar verbonden. En als je in de kerk getrouwd bent krijg je de zegen van de Heer mee. God wil niet dat we scheiden. Want je hebt beloofd er voor elkaar te zijn, in blijde dagen en verdrietige dagen, tot de dood toe. Ook in het trouwformulier staat dat wat voor God is samengebracht door de mens niet gescheiden mag worden. Als je voor elkaar kiest is dat voor een leven lang.
 
Hieronder staan verschillende mannen en vrouwen uit de bijbel. Welke man en vrouw horen bij elkaar?
 
Jozef      Rachel   Abraham     Naomi Boaz       Asnath Elimelech    Saffira David       Rebekka Zacharias    Batseba Adam       Sara Izak      Zippora Elkana     Thamar Mozes      Esther Jacob      Eva Saul     Ruth Ahasvéros    Ahinoam Juda      Hanna Jozef (onderkoning)   Elisabeth Ananias    Maria
 
 
Stuur je oplossing naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of naar: Petra Lubbertsen Potgieterstraat 6 3881 WN  Putten
 
 
Rosalie Lubbertsen heeft tien puzzels ingestuurd en kreeg een cadeaubo

 Hallo Puzzelvriend(inn)en,
 
HET ZESDE GEBOD   Je mag niemand doodslaan.
 
Dat betekent dat je iemand niet mag vermoorden. God wil niet dat we een ander van het leven beroven. Want de Heere God beslist over ons leven en wanneer we sterven.
 
Eens in het paradijs, daar was alles goed. Maar al heel gauw na het paradijs wordt er al gesproken over doodslag. Kaïn is jaloers op zijn broer Abel en slaat hem dood. Wat erg hè!
 
De puzzel van vandaag gaat over Genesis 4. Hier kun je ook de antwoorden vinden. Puzzelen jullie weer allemaal gezellig mee? 
 
1. Abels beroep is …………… 2. Kaïns beroep is ……………… 3. Zij brengen de Heere een ……….… 4. De Heere ziet Kaïns offer ………… aan. 5. Kaïn slaat Abel dood in het ………….. 6. Kaïn zegt: Ben ik mijns broeder ……… 7. Al wie Kaïn doodslaat zal …………….….. gewroken worden. 8. Kaïn gaat wonen in Nod, ten ……..… van Eden.
 
Stuur je oplossing naar:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of naar: Petra Lubbertsen Potgieterstraat 6 3881 WN  Putten
 
 
Anna Zandberg en Anneke van de Vlist hebben 10 puzzels ingestuurd en kregen een cadeaubon. Veel  plezier ermee!