Orgelconcerten in de Oude Kerk van Putten

Ieder jaar organiseert de concertcommissie een aantal orgelconcerten gedurende de zomermaanden juli en augustus. Enthousiaste en talentvolle organisten worden uitgenodigd om te komen spelen op het prachtige Bätz-Witte orgel uit 1860. Naast de prachtige klank van het in 2004 gerestaureerde orgel, kunnen de luisteraars ook de organist zien spelen. De organist en de registrant zijn namelijk zichtbaar vanuit de kerk. De concerten vangen aan om 20:00 uur en de kerkdeur onder de toren gaat om 19:30 uur open. De toegang is nog altijd gratis, waarbij ter bestrijding van de onkosten een passende vergoeding wordt gevraagd.

De complete zomerserie 2018 in de Oude Kerk van Putten ziet er als volgt uit:

11 juli                   Martin Mans & Carina Bossenbroek - Openingsconcert  met Orgel & Panfluit

18 juli                   Bastiaan Stolk - Orgelconcert

25 juli                   Minne Veldman - Orgelconcert

01 augustus         Sander van Marion - Orgelconcert in het kader van zijn afscheid als concertorganist

08 augustus         Vincent de Vries (Seoul) - Orgelconcert

15 augustus          Marco den Toom & André van Vliet (orgel) en Arjan & Edith Post (trompet)

(slotconcert met twee (!) orgels en trompetten)

Organisatie Concertcommissie

Fred Jonker - voorzitter