In de Aker, de Arendshof en in de Zuiderkerk zijn Vrouwen in Contact ontmoetingen.Het doel is om contact met vrouwen onderling te hebben, wie je (u) ook bent. Meeleven met elkaar, maar zeker ook op een heel laagdrempelige manier God (nog beter) te leren kennen. Wij hebben al verschillende keren gezien dat leeftijd hierin geen rol speelt. Zeker met de creatieve avonden zijn er soms jonge meiden van ca. 14 jaar tot vrouwen van ouder dan 80 jaar! Geweldig! Iedereen is van harte welkom en zo kunnen we ook leren van elkaar.

Vrouwen in Contact Zuid
Vrouwen in Contact Zuid staat voor een serie ontmoetingsavonden voor vrouwen. Met medewerking van gastsprekers worden onderwerpen uitgediept die er toe doen. Actuele onderwerpen waarover je wel eens wat meer zou willen weten en waarover je misschien ook eens met anderen van de gedachten zou willen
wisselen.  Uitgangspunt is met Gods woord als leidraad te zoeken naar vormen van toerusting die aansluiten bij vragen die leven. We hopen hiermee ook een stukje gemeente-zijn verder te bevorderen. Want naast het serieuze gedeelte zorgen we voor een gezellige sfeer waarin je elkaar ontmoet.
De creatieve avonden zijn heel laagdrempelig, die echt bedoeld zijn voor iedereen. Of je nou Christen bent of niet, wees welkom, het zou juist mooi  zijn op deze manier van elkaar te kunnen leren.
Iedere avond staat op zichzelf. Je hoeft dus geen lid te worden en kunt iedere avond afzonderlijk bijwonen. Opgeven van te voren is niet noodzakelijk bij de avonden met een spreekster, voor de creatieve avonden is
opgave zeker wel van belang.

Hierbij nodigen we jullie van harte uit op de ‘vrouwendag’ die we op D.V. zaterdag 14 januari 2017 willen organiseren ter ere van het 5-jarig bestaan van Vrouwen in Contact-Zuid. Het thema voor deze dag is: ‘Kom tot bloei!’.

‘s Ochtends staat een boeiende lezing van ds. Ron van der Spoel op het programma over het thema. We willen kijken naar hoe je leven (meer) tot bloei kan komen. Ontdek in jouw tuin (je persoonlijke leven) zaden die liggen te wachten om tot ontwikkeling te mogen komen. Word bewust van wat de Schepper in je heeft gelegd. Je bent bestemd om helemaal tot bloei te komen en niet in de knop te blijven, hoe veilig en vertrouwd dat ook kan voelen… Soms zijn er ook dingen die je groei kunnen belemmeren, onkruid mag eruit, zodat er ruimte komt, waardoor je werkelijk mag gaan worden wie je bent!

Tussen de middag staat er een heerlijke lunch gepland.

Na de middag is er de gelegenheid om te kiezen uit een leuke workshop die bij je past.

Uit deze workshops kan gekozen worden:

  • Sieraden maken
  • Handletteren
  • Een lied instuderen
  • Tapashapjes maken

Tussen de verschillende onderdelen door is er ruimschoots de gelegenheid om gezellig met elkaar te kletsen, de verschillende standjes te bezoeken (woonaccessoires, boeken, sieraden, enz.) of een stukje klompenpad te wandelen. De dag begint om 10.00 uur en duurt tot ± 16.00 uur. De toegang is gratis. Wel is er een collecte.

Je kunt je opgeven t/m 31 dec. via dit mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 0341-361005 (Jannet Tomassen). Vermeld er dan ook even bij naar welke workshop je voorkeur uitgaat. Van harte welkom!

Hartelijke groeten,

Stuurgroep VIC-Zuid

Jeannette, Marieke, Marieke, Ria en Jannet

(Contactpersoon: Jeannette Roordink, tel.: 0341-492600)

Vrouwen in Contact Arendshof

In de Arendshof wordt vier keer per seizoen een gezellige avond voor alle vrouwen uit Bijsteren, Husselerveld en De Eng georganiseerd. De nadruk van de avonden ligt vooral op het onderling contact tussen de vrouwen in de wijken rondom de Arendshof. Wij beginnen en eindigen de avond met een kort meditatief moment en verder wordt de avond ingevuld met een creatieve bezigheid (bloemenkransen, kerst- en paasstuk e.d.) of soms een spreekster (over een Bijbels, maatschappelijk of ander interessant onderwerp).

Datum: donderdag 9 februari
Locatie: De Arendshof
Tijd: 19:30 – 22:00 uur
Kosten: € 8,50.

Wat gaan we maken: voorjaarskrans
Meenemen: snoeischaartje en kleine flexibele takjes (Hedera, hazelaar, berk, enz.)
Opgeven: Zin in? Geef je op! Telefonisch bij Janny (0341-357360) of per email (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
Van harte welkom… alleen of gezellig met je vriendin, dochter, moeder of buurvrouw.
Tot dan!

 Angelie, Bertine, Henriëtte,

 Janny en Margreet

Vrouwen in Contact Dorp

Creatieve najaar workshop bij Vrouwen in Contact Dorp

Woensdag 4 okt. is het weer zover. De deuren van de kelder van De Aker staan open en we ontvangen je graag voor een gezellige ochtend van ontmoeting en creativiteit.  Aan het begin van de herfst gaan we een mooi najaarsstuk maken met verrassende materialen. We nodigen je hiervoor van harte uit. Neem gerust iemand mee die het ook fijn zou vinden andere vrouwen te ontmoeten en gezellig bezig te zijn. Er is deze ochtend oppas aanwezig voor de kinderen.

Wanneer:    woensdag 4 okt.

Waar:          De Aker

Tijd:            vanaf 9.30 staat de koffie klaar

Meenemen: lijmpistool

Kosten:       € 7,50

Opgeven kan tot woensdag 27 sept. bij Regine Cozijnsen, tel. 0341-350545 of email  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wacht niet te lang, want vol=vol. Voel je welkom! Hartelijke groet van,

Regine, Ria, Wilma en Anke