“ Op de Alpha-cursus heb ik nog meer geleerd dat geloven in God geen religie is, maar dat het draait om een relatie hebben met God, de Heere Jezus en de Heilige Geest en dat Hij elke dag deel wil uit maken van je leven” (deelnemer Alpha Cursus). alpha

Iedereen kent wel momenten waarin vragen over de zin van het leven naar boven komen. Momenten waarop je jezelf vragen stelt als: ‘Waarom ben ik hier? Wat is de zin van mijn eigen leven?’ Vragen die op belangrijke of ingrijpende situaties in het leven gesteld kunnen worden zoals bij geboorte, sterven, verandering van baan, werkloosheid, ziekte enz. Alpha nodigt uit dergelijke vragen niet weg te stoppen maar er, samen met anderen, over na te denken en aan de hand van de Bijbel te zoeken naar antwoorden.
Alpha is een heel laagdrempelige manier om kennis te maken met het christelijk geloof.
Tien weken achter elkaar begint de avond met een gezellige maaltijd. Daarna wordt er een korte inleiding gegeven over het onderwerp van de avond. Na deze inleiding gaan de deelnemers in kleine groepjes met elkaar in gesprek. Tijdens deze gesprekken mogen alle vragen gesteld worden die je kunt hebben over geloven en de Bijbel.
De Alpha cursus is géén Bijbelkring waar een onderwerp of Bijbelgedeelte bestudeerd wordt. Alpha is wél een verrijkende manier om te ontdekken waar het in het christelijk geloof om draait.
Alpha cursussen worden in de hele wereld gegeven en geeft iedereen die belangstelling heeft de mogelijkheid om op een eenvoudige, ontspannen en leerzame manier kennis te maken met of verdieping te vinden in het christelijk geloof.

Wat deelnemers van Alpha vonden:
“Alpha is een echte aanrader als je meer diepgang in je geloof wilt! Voor iedereen. Je eet in gezellige sfeer en gaat daarna in een kleine groep in gesprek.”
“Alpha is een goede steun om de kern van het geloof te begrijpen: het is helder, eenvoudig en praktisch.
De Alpha cursus heeft mij verdieping gegeven. Ik ben meer met God bezig en probeer dagelijks meer rust/tijd voor God te maken. Ik voel meer rust en ervaar het geloof als meer houvast in mijn leven. Goede gespreken onderling!”

Informatieavond is 5 september 2019

In september 2019 start DV voor de vierde keer een Alpha Cursus in onze gemeente.
 
Meer weten over Alpha?
Cora van de Kamp
0341-356383
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.Alphanederland.org