Week van de opvoeding

werkgroep geloofsopvoedingDeze week staat Nederland voor de zesde keer in het teken van de Week van de Opvoeding. Het thema is: ‘Contact!’ De Week van de Opvoeding is een prachtig moment om als ouders en kerken aandacht te besteden aan (geloofs)opvoeding. De HGJB en JOP helpen ouders en gemeente graag op weg met een gespreksspel en een digitale toolkit (te vinden op www.hgjb.nl)!

In gesprek? - spel voor een eerlijk gesprek

JOP en HGJB hebben een spel ontwikkeld om gezinnen te helpen op een dieper niveau met elkaar te spreken. Dit dialoogspel geeft leuke suggesties om als gezin over verschillende (geloofs)thema’s met elkaar in gesprek te gaan. Er worden spelregels en tips gegeven om het gesprek zo open mogelijk te voeren. De gesprekskaartjes zijn voornamelijk bedoeld voor gezinnen met tieners.

Digitale toolkit voor ouders en gemeenten

Er is ook een digitale toolkit beschikbaar, boordevol ideeën en tips om aandacht te geven aan de geloofsopvoeding. Je kunt zelf kiezen hoe je geloofsopvoeding op de kaart wilt zetten in de kerk. Natuurlijk kun je deze ideeën ook het hele jaar door gebruiken.

Activiteiten Werkgroep geloofsopvoeding 2017

Uitnodiging

Tijdens de week van de opvoeding organiseren de wijkkerkenraden per wijk een avond over: thuisgodsdienst. Deze avonden staan in een serie avonden over geloofsopvoeding voor alle leeftijdscategorieën. Vorig jaar zijn er avonden geweest voor ouders van kinderen in de leeftijdscategorie 11-16 jaar in combinatie met catechese. Ook waren er avonden over kinderbijbels voor ouders van kinderen de leeftijdscategorie 1-4 jaar. Dit jaar geven we een vervolg aan deze cyclus door een avond te organiseren over huisgodsdienst voor ouders van kinderen van 5-12 jaar. De volgende avonden zijn hiervoor gepland:

Wijk 1: 4 okt. om 19.45 uur in De Aker;

Wijk 2: 5 okt. om 19.45 uur in De Arendshof;

Wijk 3: 4 okt. om 19.45 uur in De Aker;

Wijk 4: 12 okt. om 19.45 uur in De Aker;

Wijk 5: 4 okt. om 19.45 uur in De Aker.

Deze avonden willen met elkaar nadenken over hoe we in ons gezin met ons geloof bezig zijn. Hierbij richten we ons op de gezinnen met kinderen op de basisschool (5-12 jaar).

Hoe bidden we met ons kind, wanneer lezen we uit de Bijbel, hebben we gesprekken over ons geloof en zingen we ook in ons gezin? Zomaar wat vragen die deze avond behandeld worden. Wanneer jullie een kind hebben in deze leeftijdscategorie krijgen jullie een persoonlijke uitnodiging van de wijkkerkenraad. Mocht je niet kunnen op deze datum, dan ben je welkom bij één van de andere wijken. Graag van tevoren opgeven bij de desbetreffende predikant (voor contactgegevens: zie wijkberichten).

Werkgroep Geloofsopvoeding

M. Broekhuizen