We zijn (op korte termijn) op zoek naar een coördinator voor de kinderoppas in de Oude Kerk! Wat verwachten we van je?

oppassen2·         Dat je leiding geeft aan alle oppassers van de Oude Kerk;

·         Dat je mensen kan motiveren en enthousiasmeren;

·         Dat jesamen met alle moeders het speelgoed schoon houdt en dat het                 speelgoed intact is/blijft;

·         Dat je jaarlijks een Bijbelrooster maakt (in afstemming met de andere                   coördinatoren van de Nieuwe Kerk en de Zuiderkerk) en zicht hebt op de               diverse kinderbijbels;

·         Dat je kleurplaten, of andere werkjes klaar legt voor de oppas;

·         Dat je een oppasrooster maakt;

·         Dat je voor drinken en/of koekjes zorgt.

Nu ik toch over de kinderoppas schrijf, voeg ik er direct wat aan toe. Door de kinderoppas is het voor veel gezinnen mogelijk om op zondag met het hele gezin naar de kerk te gaan. De kinderen kunnen al heel jong mee. Ze bezoeken dan weliswaar niet de kerkdienst zelf, maar ze gaan wél ‘naar de kerk’. Ze horen er helemaal bij (zoals bij de doop ook is gezegd). Prachtig, want de kinderen mogen dat ook zo ervaren. De wekelijkse kerkgang wordt een vast patroon en ze hebben hun eerste ontmoeting met de kerk en de gemeente. Maakt u hier al gebruik van? Neemt u uw kinderen al vroeg mee naar het huis van God? Voor opgave of informatie, mail met Margrete Termaat () of Gerjanne Loedeman ().