Gastgezinnen gezocht voor de periode van 22 dec. 2018 tot 5 jan. 2019.

ruslandIn de regio Vergnedvinsk wonen veel kinderen in pleeggezinnen omdat ze niet meer bij hun ouders kunnen wonen. Deze kinderen hebben geen contact meer met hun ouders en zien of spreken hun ouders ook nooit meer. Vaak spelen er drankproblemen. De ouders van deze kinderen zijn uit de ouderlijke macht gezet. Nu willen wij deze kinderen graag tijdens de kerstperiode naar Nederland halen en ze een hele fijne vakantie bezorgen. Tevens kunnen er ook kinderen uit grotere gezinnen toegevoegd worden. De kinderen zijn in de leeftijd van 7-10 jaar. De selectie geschied door de lokale autoriteiten in Wit-Rusland. Op de uiteindelijke selectie van kinderen die naar ons toekomen hebben wij als werkgroep geen invloed, wij kunnen hoogstens de kaders aangeven.

De kinderen komen met de kerstbus van de SRK mee, dat is op 22 dec. en gaan op 5 jan. weer naar huis. Het kind dat u uitnodigt logeert dan deze dagen bij u in huis. Misschien zijn uw kinderen ondertussen al wat groter geworden en wilt u toch graag aan dit project mee doen; dat kan ook. U kunt dan twee kinderen uitnodigen en onze ervaring is dat dit zeker werkt, want dan kunnen ze samen spelen. De kosten zoals een paspoort, de visa en de bus kosten zijn voor rekening van de SRK. Wilt u meedoen? Graag opgeven voor 1 sept. 2018!

Heeft u vragen of wilt u meedoen aan dit project? U kunt hiervoor terecht bij:

·      Cora Vrijenhoek, tel.: 425065       

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

·      Jeanet Louw, tel.: 06-34903428  

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

·      Ria van Elten, tel.: 06-40258079    

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Om deze projecten mogelijk te maken zijn wij afhankelijk van giften, want zonder kunnen wij deze projecten simpelweg niet uitvoeren en wij kunnen met elkaar echt het verschil maken! En deze kansarme kinderen en gezinnen mogen toch op ons rekenen?

Wilt u dit project ondersteunen dan kunt u uw gift overmaken op NL94 RABO 0376290366 t.n.v. SRK Putten o.v.v. kinderproject.

Heel hartelijk dank, namens de SRK Werkgroep Putten.