Vanuit onze eerbied voor de Schepper van het leven heeft de christelijke gemeente de beschermwaardigheid van het leven hoog staan.

wat-is-dementie

Dit bepaald ook onze positie in de discussie rondom ‘voltooid leven’, maar hoe gaan wij om met broeders en zusters die leven in een andere werkelijkheid? Hoor je er nog bij, als je niet meer begrijpt wat er gebeurt?

Wanneer het proces zicht voortzet, vinden ambtsdragers en gemeenteleden het steeds moeilijker om op bezoek te gaan. Soms vraag je je af: ‘heeft het ook nog wel zin, als ik weg ben, is hij of zij vaak al vergeten dat ik ben geweest.’ Of mogen zij, juist in hun kwetsbaarheid, rekenen op onze aandacht? Alleen hoe doe ik dat dan?

Om een antwoord op die vraag te krijgen, nodigt de diaconie u hartelijk uit op donderdag 15 febr. om 20.00 uur in De Arendshof, waar ds. L. de Wit zal spreken over de (pastorale) omgang met de dementerenden. Ds. De Wit is hier destijds op afgestudeerd en neemt hierin de ervaring mee, die hij heeft opgedaan in het Verpleeghuis. Voor onze gemeenteleden is speciaal een kerkelijk herinneringsboek ontworpen rondom de Oude Kerk en de kerkdienst. Een prachtig hulpmiddel bij het bezoek aan dementerende gemeenteleden en daarnaast een mooi document over de Oude Kerk. Dit boek zal deze avond in te zien zijn en te bestellen.