Armoede en eenzaamheid, ook in onze gemeente? Wij zijn geroepen om te zien naar onze naaste. Veel van onze gemeenteleden doen dit, bewust en onbewust.

Adv Kerkbode Diaconaal weekend - save the date v2We zijn blij dat u en jij als gemeentelid betrokken bent bij het werk van de diaconie. Dat blijkt ook uit de opbrengsten van de zondagse collecte voor het diaconale werk dat plaatsvindt binnen onze gemeente en ook wanneer een bijdrage wordt gevraagd voor hulp aan mensen in hongersnoodgebieden of bij rampen. We zijn vaak verrast over de opbrengst van de collecte. Dat stemt tot dankbaarheid en het geeft ook aan dat de Bijbelse oproep tot christelijke handreiking wordt verstaan.

In de laatste week van oktober organiseren wij als Diaconie van de Hervormde Gemeente Putten een diaconale week met als thema: Kan ik iets voor je betekenen? De Bijbelse oproep tot barmhartigheid en gerechtigheid is een opdracht voor alle gemeenteleden.

De diaconale week staat gepland op D.V. 22 t/m 28 oktober. Er worden activiteiten georganiseerd voor jong en oud en in het bijzonder voor diegene die vanwege uiteenlopende omstandigheden in een moeilijke situatie zitten alsook mantelzorgers.

Het programma ziet er als volgt uit:

Zondag 22 okt.: Diaconale preek in de ochtenddienst(en) van de drie kerken.

Vrijdag 27 okt.: Jeugdavond met een bezoek aan het Leger des Heils in Amsterdam voor

16+ jongeren.

Zaterdag 28 okt.: Ochtend: Bezoek verzorgings- en verpleeghuizen voor 16- jongeren.

Middag: Bezoek Mariahoeve (max. 40 personen), de Tien Malen (max. 40 personen) of de boerderij van de fam. A. van de Beek aan de Oldenallerallee (max. 20 personen).

Avond: Ontmoetingsmaaltijd in De Aker. (max. 100 personen).

Opgeven voor een van de activiteiten kan tot uiterlijk 18 okt.. Het kan zijn dat de aanmeldingen voor een specifieke activiteit het maximum overschrijdt. In dat geval nemen wij contact met u op om te overleggen naar welke andere activiteit uw voorkeur uitgaat.

Voor een van de drie activiteiten op zaterdagmiddag kunt u zich opgeven bij diaken H. Termaat via emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoonnummer (0341) 357247. Met hem kunt u ook contact opnemen voor meer informatie.

Voor de ontmoetingsmaaltijd kunt u zich opgeven bij diaken C. Meewis via emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoonnummer (0341) 356503. Met hem kunt u ook contact opnemen voor meer informatie. Belangrijk: vermeld bij het opgeven uw naam, straat en telefoonnummer!