Werkgroep Omzien, voor de beperkte medemens

Contactadres Diaconie: H. Hennipman, Roosendaalseweg 86 3882 MP. Tel: 0341-750221 (na 18.00 uur) of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onze werkgroep gaat uit van de Hervormde Gemeente van Putten. Wij willen bevorderen dat wij als gemeenteleden als vanzelf dienstbaar willen zijn voor elkaar. Dit vooral met het oog op de beperkte medemens.

Bewustwording

Leven met een handicap kan heel moeilijk zijn. In de Bijbel lezen we dat Jezus oog had voor iedereen, in het bijzonder het kleine, het verachte, de zwakke, de hulpbehoevende.

Als werkgroep Omzien willen wij vanuit het perspectief dat de Bijbel ons biedt, bevorderen dat we meer oog krijgen voor onze beperkte naaste. We staan open voor een ieder die een hulpvraag heeft, ongeacht achtergrond.

Centraal informatiepunt

Er is veel zorg dat geregeld moet worden en er zijn ook vele mogelijkheden. Terecht kan daarom de vraag opkomen: “Bij welke organisatie of instelling kan ik als gemeentelid terecht wanneer ik bijvoorbeeld verantwoorde zorg wil voor mijn kind?”

Voor de toekomst willen wij graag een informatiepunt opzetten waarin zeer uiteenlopende informatie is verzameld. Zo kunt u bij één loket terecht voor al uw vragen.

Inspringen op vragen die er leven

Binnen onze kerkelijke gemeente worden er al verschillende activiteiten voor gehandicapten georganiseerd. Denkt u bijvoorbeeld aan: aangepaste catechisatie, bijzondere kerkdiensten en gezellige middagen.

Misschien bent u ouder of verzorger en zou u graag willen dat een bepaalde activiteit wordt georganiseerd, die er nu nog niet is. Laat het ons weten, zodat wij kunnen proberen hier verder invulling aan kunnen geven.

Omzien naar elkaar!

• Heeft u of heb jij een handicap of beperking en loop je tegen bepaalde moeilijkheden aan, bijv. het niet kunnen doen van de boodschappen of zou u het af en toe  fijn vinden om bezoek te krijgen?
  • Heeft u een kind met een handicap of beperking en zoekt u iemand die u daarin zou kunnen ondersteunen?
  • Vindt u het leuk om een activiteit te organiseren voor uw beperkte medemens, maar weet u niet hoe?
  • Heeft u zelf een kind met een handicap of beperking en weet u veel over het zoeken naar de juiste zorg en wilt u uw kennis graag met anderen delen?
  • Heeft u vragen? Voor uzelf of voor een ander? Neem gerust contact op. Ook suggesties horen wij graag.