SDOK-bijeenkomst met ex-gevangene Petr Jasek

Van november 17, 2018 19:30 tot november 17, 2018 22:00 Bewaar de kalender

Bij HHG Henslare 2.

Geplaatst door J V

Categorieën: De gemeente

Waardering:

Ruim een jaar zat de Tsjech Petr Jasek in een Sudanese cel, samen met IS-strijders die hem martelden. Op uitnodiging van SDOK (Stichting De Ondergrondse Kerk) is hij in Nederland en vertelt tijdens een bijeenkomst op D.V. zaterdag 17 nov. in de HHG van Putten zijn indrukwekkende verhaal.

Jasek werkte als regiodirecteur Afrika voor een zusterorganisatie van de SDOK en reisde regelmatig naar Sudan om vervolgde christenen te helpen. In dec. 2015 was hij in het land om onderzoek te doen naar christenvervolging en om medische hulp te verlenen. Toen hij het land weer wilde verlaten, werd hij opgepakt en veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf wegens staatsondermijnende activiteiten.

In zijn benauwde cel was Jasek omringd door mannen die vijf keer per dag hardop baden en zingend de Koran reciteerden. Zijn celgenoten gebruikten Jasek als slaaf: hij moest hun kleding wassen en met blote handen de wc schoonmaken. Ook sloegen ze hem met een houten stok. Desondanks zegt Jasek: “Ik dacht de hele tijd aan Jezus en Zijn lijden en loofde en eerde God. Ik zag Hem duidelijk voor me en ervoer de grootste vrede ooit. Tijdens de mishandelingen bad ik zelfs voor mijn familie en andere gevangenen.”

Begin 2017 werd Petr Jasek onverwachts vrijgelaten tijdens een bezoek van de Tsjechische minister van buitenlandse zaken aan Sudan. Hoewel de gevangenschap moeilijk was, heeft Jasek het als een zegenrijke periode ervaren waarin hij door God gebruikt wordt om aan medegevangenen het evangelie te verkondigen. Via de link (www.sdok.nl/jasek) is een promofilmpje te vinden waarin Petr zichzelf voorstelt om een indruk te krijgen van de persoon die komt spreken.

2018-11-17 19:30:00
2018-11-17 22:00:00