Roma’s: de missie van Zsuzska

Van maart 17, 2018 09:45 tot maart 17, 2018 15:45 Bewaar de kalender

Bij Midden Nederland Hallen Barneveld

Geplaatst door Jan Verhoef

Categorieën: De gemeente

Waardering:

In veel Oost-Europese landen worden Roma’s met de nek aangekeken. Ook in Slowakije is dat zo. Maar de jonge pedagoge Zsuzska Tóth heeft juist voor deze groep mensen een groot hart. Ze ondersteunt hen met praktische hulp in hun vaak schrijnende situatie en vertelt hen het Evangelie. Zsuzska heeft het niet gemakkelijk. Omdat veel organisaties en zelfs kerken zich niet met Roma’s willen bemoeien, staan zij en haar team er grotendeels alleen voor. Maar Zsuzska gaat door. Op de GZB-dag vertelt zij haar verhaal.

De GZB-dag is dit jaar op D.V. zaterdag 17 maart in de Midden Nederland Hallen in Barneveld. Het thema is ‘Laat je zien!’ We willen samen ontdekken hoe we als kerk wereldwijd meer oog krijgen voor mensen om ons heen. Buitenlandse gasten en zendingswerkers vertellen hoe zij op hun plek het Evangelie doorgeven, ook aan mensen die eigenlijk nergens bij horen. De sprekers zijn ds. Germán Suárez uit Colombia, Zsuzska Tóth uit Slowakije, ds. Cees van Duijn uit Delft, Jaap Haasnoot uit Zuid-Soedan en Heleen van den Berg uit Libanon. De muziek wordt geleid door Jaap Kramer. Er is kinderopvang, er zijn kinder- en tienerprogramma’s en in de pauze kunt u keuzeprogramma’s volgen. Kijk voor meer info of om je aan te melden als vrijwilliger op gzb.nl/gzb-dag.

Nieuw: aanmelden! Van harte welkom op deze bijzondere dag! De GZB-dag begint om 9.45 uur en is om 15.45 uur afgelopen. Let op! Vanwege het grote aantal bezoekers op de GZB-dag van vorig jaar, is aanmelden dit jaar verplicht! U kunt zich gratis aanmelden via www.gzb.nl/aanmelden.

2018-03-17 09:45:00
2018-03-17 15:45:00